Het gebruik van een wokpan keramisch en keramische koekenpannen is gezonder, de pannen gaan langer mee indien goed onderhouden en zijn dankzij de keramische laag een goed alternatief voor teflon. Een keramische wok bevat geen PFOA's, teflon of andere schadelijke stoffen. Nog meer voordelen? Denk aan lekker krokant bakken zonder plakken én minder vetstof in de wokpan keramisch. Zelfs bij magere ingrediënten, zoals rund, kip en kalkoen, hoef je weinig vetstof toe te voegen. Nog niet volledig overtuigd? Lees snel verder!

Optimaal kookresultaat
Ga je thuis aan de slag met een wokpan keramisch en keramische koekenpannen? Wist je dat je in een keramische pan het eten een stuk beter kunt bereiden dan in bijvoorbeeld een standaard koekenpan. Waarom? Omdat de bodem van een wokpan keramisch niet over HOT-spots beschikt. Hierdoor wordt de warmte van keramische koekenpannen geleidelijk over de keramische laag van de pannen verdeeld. Precies! Ook de zijkanten van de wokpan worden dus warm.

Goed voor de gezondheid
Keramiek is een product van Moeder Natuur dat bestaat uit natuurlijke mineralen. Dat maakt dat de voordelen van het gebruik van een keramische koekenpannen talrijk zijn. Het eten dat je maakt in een wokpan keramisch mag je gezond noemen omdat er geen giftige chemische stoffen worden toegevoegd. Keramische koekenpannen behouden meer gezonde vitamines en smaak dan voedsel dat je kookt in andere oudere pannen met een slechte antiaanbaklaag. De antiaanbaklaag van een wokpan keramisch voorkomt dat gezonde mineralen verloren gaan tijdens het koken.

Goed schoonmaken en levensduur verlengen
Keramische koekenpannen staan garant voor minder aankoeken in de pan. Kortom, schoonmaken is makkelijker en korter van duur bij een wokpan keramisch. Je start iedere kooksessie met een ontvette koekenpan omdat je weet dat schoonmaken sneller en eenvoudiger is in vergelijking met de meeste andere pannen. Wat moet je doen? Enkel en alleen maar een doekje door de pan halen voordat je deze weer in de kast zet. Wat moet je niet doen? Plaats een wokpan keramisch in ieder geval nooit in de afwasmachine. Dit tast de antiaanbaklaag van keramische koekenpannen namelijk aan.

Te gebruiken op verschillende warmtebronnen
Wie op zoek is naar een wokpan keramisch, moet niet vergeten te kijken voor welke warmtebron de pan geschikt is. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle keramische koekenpannen geschikt voor een inductiekookplaat. Een te hoge baktemperatuur vermijd je het liefst altijd, maar zeker bij een keramische antikleeflaag. Oververhitting, bij een temperatuur boven de 230 °C, beschadigt de coating van keramische koekenpannen onherstelbaar. Goed opletten tijdens het koken dus! Onthoud dat het merendeel van keramische koekenpannen gebruikt kan worden op verschillende warmtebronnen, waaronder inductie en gas.

Een duurzame investering
Een andere reden om voor keramische koekenpannen te kiezen is omdat deze pannen langer meegaan dan de meeste andere pannen. Hoe dit kan? Dit komt vooral door de dikke bodem. De bodem van een wokpan keramisch is namelijk opgebouwd uit zes lagen. Hierdoor trekt deze niet snel krom en kun je de pan lange tijd gebruiken.

Klaar als een klontje toch? Smakelijk eten!